építőkocka

Ha tökéletes játékot keresel gyermekednek, az építőkocka remek választás

Az építőkockák már évszázadok óta a legkisebbek kedvenc játékai közé tartoznak, aminek a szülők is örülhetnek, hiszen ezek a játékok egyszerre fejlesztik a gyermekek kreativitását és képzelőerejét.

Puha, babáknak szánt építőkocka

A legtöbb puha kocka 4, 6 vagy 12 darabos készletként egy olyan kézügyesség-fejlesztő játék, amiken többnyire minták is találhatóak. Segítségükkel a gyerekek az állatokat, a színeket és akár a számokat is könnyen megtanulhatják. Legnagyobb előnyei közé tartozik még, hogy a pici rágcsálhatja a puha építőelemeket, vagy egymásra rakosgathatja őket, és természetes szinte bármit megépíthet belőlük, amire a fantáziája indítja.

Fa építőkocka

A műanyag építőkockák nagy előnye, hogy könnyen takaríthatóak, azonban sokszor sérülékenyebbek is. Nem mellesleg, sokan kerülik a szintetikus anyagból készült játékokat, ezért a klasszikus alapanyagok szerelmeseinek mindenképp a fa verzió ajánlott. Legyen szó natúr, színes vagy vegyes készletről, a fából készült darabok minden gyermekszobába tökéletesen illenek.

Óriás méretű építőkocka

A nagyobb gyermekek (vagy akár gyermeklelkű felnőttek) számára ideális verziót jelentenek az óriás méretű készletek. Ez a típus többnyire kültéren használatos mérete miatt, de ha kedvünk támad (és lakásunk mérete is engedi), természetesen beltéren is játszhatunk vele, amikor kedvünk úgy tartja.