Műfű teraszra történő telepítésének előnyei

Műfű teraszra történő telepítésének előnyei

A műfű nagyon kellemes látványt nyújt, továbbá könnyű és sokrétű megoldást jelent. Ezért igencsak népszerűvé vált a lakossági használattól a design funkción át a közterek műfűvesítéséig egyaránt.

A legújabb trendek egyre inkább hangsúlyt tesznek a beltéri, illetve egyéb életterek műgyepesítésére, mint például terasz vagy erkély. Felmerülhet a kérdés, hogy miért érdemes műfüvet teraszra telepíteni? A következő pontokban igyekszünk erre átfogó választ adni.

  1. Rendezettség:

Amikor műfű teraszra készül, akkor szükséges a teljes felületet tisztává, szabaddá tenni. A műfű telepítése utáni rendezett látvány pedig arra fog ösztönözni, hogy ezt a rendet folyamatosan fenntartsuk, így a teraszunkon mindig lesz hely és kellemes hangulat.

  1. Kert hatás:

Amennyiben lakásunkhoz tartozik kert, abban az esetben is ajánlott a műfű teraszra. Ezáltal ugyanis növekszik a zöld terület, a természetes hatás az ingatlanunkon. A teraszajtón kilépve egyből úgy érezhetjük magunkat, mintha már a kertünkben lennénk.

  1. Megvalósíthatóság:

A műfű sikere nemcsak a látványban rejlik, hanem az egyszerű alkalmazásban is. Akár egyénileg, házilag is telepíthetjük a műfüvet teraszra, ráadásul mindez kedvező áron megvalósítható. A pontos méretezésre és rögzítése azért lényeges precízen odafigyelni.

  1. Fenntarthatóság:

Míg a természetes fű fenntartása sok munkával jár (locsolás, nyírás, sűrítés), addig a műfű teraszra történő telepítése után jóval kevesebb gondozást igényel. Időnként érdemes eltakarítani a port és szennyeződést, valamint használattól függően 5/10/15 évente újra kell telepíteni a műgyepet.