shea vaj

A shea vaj a test minden területére jótékony hatással bír

A testápolás területén számos olyan praktika ütötte fel a fejét az utóbbi években, melyeknek érdemes jobban utánanézni, mielőtt beépítjük őket a bőrápolási rutinunkba. A magházas növények olajának jótékony, tápláló hatása azonban már bizonyított tény. 

Mindenféle növényt használnak bőrápolási termékek előállítására, de a shea vaj egy olyan termék, mely egyre több olyan testápolóban megjelenik, melyek a mélytáplálást, a kiszáradt, kirepedezett bőr regenerálását tűzték ki célul. A shea vajjal kapcsolatban tudvalevő az is, hogy A, E, F vitamin tartalma révén kiváló bőrápoló, melyen felszívódva hosszantartó hidratálást fejt ki.

A shea vaj mellé szokás még különféle gyógynövényeket és gyógynövénykivonatokat keverni a hatás fokozása érdekében. A körömvirág az egyik leghatásosabb gyulladáscsökkentő, melyet akár saját kertünkben is termeszthetünk, ugyanilyen a levendula, mely még illatával is rabul ejt. A shea vaj továbbá jól kombinálható olyan egzotikumokkal is, mint a mangó, amelyről kevesen tudják, de a Föld egyik legmagasabb olajtartalmú gyümölcse, bőrápolásra is kiváló amellett, hogy ízre is fantasztikus. Az avokádó is kiválóan bevonható a bőrápolásba, ahogy a különféle állati eredetű tejek is, mint például a kecsketej.

Az Olivia Natural webshopjában találhatunk tisztán shea vajat tartalmazó szappanokat, krémeket is, melyek nem illatosítottak, hanem kifejezetten bőrtáplálási céllal készültek. Ezek között olyan termékek is helyet kaptak, mint amilyenek a kisbabák számára kifejlesztett popsikrémek, vagy az intim mosakodó termékek, mely területeken még inkább fontos, hogy a készítmény ne okozzon irritációt. A shea vaj alkalmas ezen területek gyengéd ápolására is.