A laminált padló árak mögötti valóság

A laminált padló árak mögötti valóság

Kezdjük a csábítóbbal, vagyis az olcsó laminált padló árakkal. Ez attól függően lesz zsákba macska, hogy mit várunk tőle. Ugyanis olcsó laminált padló ár mellett akkor érdemes dönteni, ha egyáltalán nincsenek elvárásaink. Amikor a lényeg egy gyors padló megoldás, néhány évre, minél olcsóbban. És az se baj, ha ronda.

De mi számít olcsó laminált padló árnak? Mondjuk az 5000,- Ft/m2 árig. Ezek mit tudnak? Eltakarják az alattuk lévő felületet, például a betont. Lehet rajtuk járkálni, legalábbis egy darabig. A gyakran ismétlődő felületi mintázat miatt csúnya, műanyag hatást keltenek. Valószínű méretpontatlanságokkal is számolni kell, emiatt az illesztések nem fognak passzolni, és hamarosan szétcsúsznak a lapok is. Vékonyabb a keresztmetszetük, így rövidebb az élettartamuk is. Az átlagosan várhatónál alacsonyabb a kopásállóságuk, így a mintázatuk hamar elkopik, csúnya lesz. Valamint a legkisebb szemcsék is karcolási nyomokat hagynak majd a felületen.

Mivel nem antisztatikusak, állandóan vonzzák a port, mindig piszkosak lesznek. Duzzadni kezdenek az illesztések mentén, még amikor nem is vizes a felmosás, akkor is behatol a legkisebb nedvesség is. Nem lesz ütésálló, emiatt egy váza leejtése során a padló is megsérül. Tehát abszolút megéri, főleg, ha kétszer kell lerakni, akkor lesz végül mégis drága az eredetileg olcsó, de silány minőségű laminált padlóburkolat. 5000,- Ft/m2 fölötti laminált padló árak mellett már elérhető a 32-es kopásállóságú padló, amivel körülbelül 10-15 évig lehet számolni megfelelő rétegrend, kivitelezés és használat mellett. 6000,- Ft/m2 fölötti laminált padló árak mellett már kezd komolyodni a kínálat, akár 20 évvel is számolhatunk!

7000,- Ft/m2 feletti laminált padló árak mellett pedig már elérhető az a szint, ahol 33-as a lapok kopásállósága, és akár 30 évvel is lehet számolni! Itt már szebbek, élethűbbek a mintázatok is, a struktúrák, és biztos minőséget tudhatunk a talajon. 8000,- Ft/m2 felett pedig már a prémium kategória üdvözöl, ott már énekelnek, beszélnek, mindent is tudnak a lapok. Minőségi kínálatért nézzen körül a lorincparkett.hu oldalán!